[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4767: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4768: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
Croatia Naturally Forum • Pogledaj temu - Pravila ponašanja i kako početi
Forumske objave / Forum Announcements

VAŽNO: Prije registracije na forumu svakako pozorno i u cijelosti pročitajte pravila i uvjete korištenja foruma. Molimo pridržavajte se pravila i uvjeta korištenja foruma, inače vaš korisnički račun može biti obrisan.

IMPORTANT: Before registering on the forum be sure to carefully and fully read forum's terms of use and rules. Please follow the forum's terms of use and rules, otherwise your account may be deleted.


Pravila ponašanja i kako početi

Diskusije općenito na temu naturizma/nudizma. Prošlost, sadašnjost, budućnost. Tko su naturisti / nudisti? Naturistički bonton. Naturizam i religija. Kako započeti? Samci i samkinje. Politika i pravna strana. Filozofija naturizma/nudizma. Laganije štivo. Itd.

Pravila ponašanja i kako početi

PostPostao/la CroNat » 04 kol 2010 00:23

Iako ovdje ima koješta, ipak prenosim u cijelosti s http://www.naturism-adriatic.com/hr/pravila:

Pravila ponašanja u naturističkim središtima razlikuju se od zemlje do zemlje, a posebno su bitna za naturiste početnike.

Kupanje bez odjeće zabranjeno je izvan naturističkih središta osim tamo gdje to lokalna vlast izričito dozvoljava. U većini slučajeva mogu se kazniti oni koji prakticiraju kupanje bez odjeće na mjestima koja nisu za to predviđena.

U naturističkom središtu potrebno je maksimalno poštivanje svakog pojedinca, ambijenta (čistoća,mir) i suživota te primjena visoke razine osobne higijene.

U naturističkom središtu potrebno je uvijek imati sa sobom ručnik želite li sjesti u restoranu, na plaži, u baru...

Preporuča se da u naturističkim naseljima budete bez odjeće. U nekim razumljivim slučajevima žene mogu nositi kupaći kostim. U slučaju jakog vjetra, iznenadne kiše ili tjelesnih problema, nošenje odjeće je prihvatljivo i razumljivo.

Ljudima koji se po prvi puta odluče za odmor u naturističkom naselju skidanje i nagost mogu biti šokantni, ali to privikavanje može trajati od nekoliko sekunda do nekoliko dana.

Često se u javnosti osuđuje ili ne može razumijeti prakticiranje naturizma u obitelji, između roditelja i djece. Poznati psihoanalitičar Fransoise Dalto je na to pitanje odgovorio da nema razlike prakticirati naturizam u grupi ili među članovima obitelji. Stoga se smatra da povrh svega mora postojati seksualna edukacija unutar obitelji koja bi pomogla da djeca odrastaju, u svim svojim fazama bez trauma ili bilo kakvih predrasuda u odnosu na naturizam.

Mnogi smatraju da se s nagošću gubi tajanstvenost privlačnosti, posebno kod žena. Naturisti smatraju da tajna privlačnosti nije u tijelu već u osobnosti, senzibilnosti, diskreciji i rezerviranosti te delikatnosti odnosa.

U nekim naturističkim središtima, pogotovo početkom otvaranja prvih kampova, bilo je slučajeva erekcije kod muškaraca što je bilo kažnjavano izbacivanjem iz kampa uz kazne za nečasno ponašanje. Naturisti smatraju da nije potrebno kažnjavati osobe za takve slučajeve, ako erekcija nije namjerno izazavana iz ekshibicionističkih pobuda, već iz fiziološke prirode koju je nemoguće kontrolirati. Dakle treba razlikovati slučaj od slučaja kako se ne bi dovele u neugodnu situaciju osobe koje to ne zaslužuju.


Jedna od osnovnih crta naturizma je nagost i s time u vezi INF smatra da gosti u naturističkom centru mogu uvijek i kod svakodnevnih aktivnosti biti potpuno goli. No, postoje izuzeci kad potpuna nagost nije poželjna ili je nedopuštena:

- kod nekih vrsta organiziranih turnira i sportskih natjecanja radi zaštite od ozljeda
- pri kupovini u prodavaonici iz higijenskih razloga
- u prostoru recepcije ili poštanskom uredu
- u restoranu potpuna nagost nije dopuštena, dok se na terasi restorana obavezno mora koristiti ručnik kao podloga za stolac

U nekim naturističkim središtima koja nisu pod nadzorom INF-a i vođena naturistima postoje nepisana pravila koja se moraju poštivati:

- ulaz u naturističko naselje uz plaćanje ulaznice dozvoljen je ženskim osobama i djeci bez izuzetaka
- muškarcima koji dolaze sami bez stalne ili privremene članske kartice INF-a ili druge udruge naturista ulaz nije dozvoljen
- parovima je ulaz dozvoljen


Naturisti su svjesni temeljnog problema zaštite prirode i oni pridonose:

- rješavanju tehničkih i sanacijskih problema sredine
- izbjegavanju prevelike koncentracije ljudi u centrima
- da svi centri budu deklarirani centrima zaštite prirode, rezervatima za ptice i životinje
Croatia Naturally
http://www.cronatur.com
Avatar
CroNat
Moderator/ica
Moderator/ica
 
Postovi: 747
Slike: 39
Pridružen/a: 26 srp 2010 21:39
Lokacija: Zagreb
Spol: Muški

Natrag na Općenito o naturizmu / nudizmu / FKK

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron