[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4767: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4768: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
Croatia Naturally Forum • Pogledaj temu - The Naked World of silbeRholz
Stranica: 1/1.

The Naked World of silbeRholz

PostPostano: 06 sij 2013 13:16
Postao/la CroNat
Evo linka na zanimljivi blog jednog novosadskog naturiste i drvorezbara, koji kombinira jedno i drugo:
http://naturizam.blogspot.com

slika

Novosadski umjetnik otvara prvu galeriju za nudiste

PostPostano: 12 sij 2013 12:49
Postao/la CroNat
Galeriju za nudiste u koju ćete moći da uđete jedino bez odeće otvoriće u Sremskoj Kamenici na proleće zagovornik nudizma i umetnik Novosađanin Robert Silberholz. Reč je o jedinstvenoj galeriji u kojoj će biti organizovane radionice i izložbe, ali samo za nudiste kako umetnike, tako i posetioce.


PRIRODA - Ideju da otvori galeriju za ljubitelje nudizma i umetnosti Robert je dobio dok je bio model večernjeg akta u Art klinici. Tada je shvatio da ima dosta Novosađana koji žele potpuno nagi da uživaju u kreativnim čarolijama.

- Galeriju za nudiste pripremam već duže vreme. Skoro sve radove sam priveo kraju. Preostalo je još da uredim zidove i pod. U njoj će i zaljubljenici umetnosti moći da stvaraju nagi. Nudizam je stil života i najbolji je za ljude posle tridesetih godina, jer tada čovek počinje da se bavi sobom. Mislim da će nudisti imati mogućnost da se posredstvom kreativnih radionica odmore, uživaju i opuste. Reč je zapravo o jednom antistresnom programu za savremenog čoveka - objašnjava Silberholz.

U Galeriji će biti organizovane radionice iz duboreza i slikanja za nudiste.

- Duborez sam učio od poznatog novosadskog majstora Marka Penova i bio sam njegov poslednji učenik. Pažljivo sam upijao sve što je govorio. Krao sam zanat gledajući iz prikrajka kako obrađuje drvo - priča Silberholz.

Robert kaže da drvorez i duborez radi isključivo starom tehnikom. Izrađuje drvoreze za ramove za ogledala, razne elemente za enterijere, lovačke motive, vrata i druge drvenarije. Počeo je da radi drvoreze od stila altdajč da bi stigao do baroka i rokoka.

Želja mu je da galerija za nudiste nađe svoje mesto i na turističkoj mapi Novog Sada. Kaže da će zbog toga obavestiti ambasadore u Beogradu, ali i turističke radnike u državi i inostranstvu, te se nada da će na proleće imati i inostrane posetioce željne kreativnosti.

Link na članak.