[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4767: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4768: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/language/hr/common.php:1)
Croatia Naturally Forum • Pogledaj temu - Priče
Forumske objave / Forum Announcements

VAŽNO: Prije registracije na forumu svakako pozorno i u cijelosti pročitajte pravila i uvjete korištenja foruma. Molimo pridržavajte se pravila i uvjeta korištenja foruma, inače vaš korisnički račun može biti obrisan.

IMPORTANT: Before registering on the forum be sure to carefully and fully read forum's terms of use and rules. Please follow the forum's terms of use and rules, otherwise your account may be deleted.


Priče

Teme koje nisu pokrivene forumima iznad.

Priče

PostPostao/la salens » 07 ožu 2012 20:13

Smeč

U holu hotela u koji je malopre ušla, Nada je zatekla veliku gužvu. Tek što je stigla na more, željno je očekivala odmor posle dugog puta. Međutim, pre odlaska na večeru morala je da se registruje u hotelu u kojem je uplatila desetodnevni aranžman. Na recepciji je bilo izuzetno puno ljudi, jer je proceduru prijave ometala grupa od petoro veoma bučnih gostiju.
Hej, gde ćemo danas na kupanje? – upitao je glasno, da ga svi na recepciji čuju, mladić od možebiti tridesetak godina, dok je izlazio na hotelski parking.
Nada, iako nije čula odgovor, pomisli kako će se ova petočlana ekipa dobro provesti gde god da odu. Tri devojke i dva momka izgledali su kao manekeni koji se svakodnevno pojavljuju u TV reklamama i bezbrojnim šarenim novinama.
Nakon šetnje i jutarnjeg kupanja na Gradskoj plaži, Nada se oko podneva vratila do hotelske sobe. Na ulaznim vratima turističkog kompleksa gotovo se sudarila s jednim od te dvojice mladića. U trenutku su im se pogledi sreli, ali je Nada narednih dana shvatila da joj ovaj čovek ne izlazi iz glave.
Kao da sam ga već negde srela, videla, čak smo se i upoznali – razmišljala je ona dok je u crvenom kostimu za kupanje prilazila bovama koje su označavale granice kupališta.
Narednih dana Nada je gotovo i zaboravila na ovaj susret. Međutim, četvrtog dana njenog letovanja ponovo je videla ovog gospodina. Išao je ukorak s visokom plavušom po imenu...
Ana, požuri, zakasnićemo na večeru! Znaš da moramo biti tačni – požurivao je Anu gospodin kojem nije znala ime.
Na vrh mi je jezika, kako si se zove... – upitala se u sebi Nada i krenula na obed.
Dok je večerala goveđu gulaš, Nada nije mogla da skine pogled s markantnog gospodina. Njena zainteresovanost je bila tolika da je ovaj hteo ne hteo morao u jednom trenutku da reaguje:
Izvinite, odakle se nas dvoje znamo? – nije ni on ostao imun na Nadinu fizičku pojavu.
Ne znam, verujte, čini mi se... – ja sam Nada iz S. – reče napokon zacrvenevši se u licu.
Drago mi je, ja sam Nebojša Milenković, maneken iz B. – konačno je otkrio svoje zanimanje i privlačni sugrađanin Nadine prijateljice Vesne.
Ana, možemo li da krenemo? Znaš da nas čekaju na večernjoj probi – ponovo je bio nestrpljiv i požurivao je Nebojša stasitu plavušu sa kojom je sedeo za stolom.
U trenutku kada su Ana i Nebojša izlazili iz restorana, Nada nije odmah krenula prema svojoj sobi. Zadržala se na recepciji hotela i upitala službenicu za pultom:
Recite mi, molim vas, kakvo se takmičenje održava ovde? – rekla je Nada, a recepcionerka joj je saopštila da se u susdnom mestu sutra održava tradicionalni „Izbor za mis...“
A gosti našeg hotela su učesnici programa, biće i modna revija sutra uveče – dodala je Višnja.
Sutradan prepodne, Nada je videla Anu kako ulazi u kola na parkingu hotela. Samo nekoliko minuta kasnije, manekenke iz luksuznog hotela su šetale po nudističkog plaži. Naime, nepunih kilometar i po od skupocenog objekta za smeštaj turista nalazila se službena plaža za kupaće kojima kostim nije bio neophodan. Toga dana plaža je bila puna gostiju, a Milica se upravo tada prisetila svojih školskih dana...
Prisetila se događaja od pre dvadesetak godina. Tada je kao desetogodišnja devojčica jedno leto provela sa vršnjacima u letovališttu u mestu M. Drugog dana boravka na moru, Miličina najbolja drugarica Slavica se udaljila od Glavne plaže, a Milica je zajedno s njom srela na tom delu obale neke golišave ljude...
Hajde, ne boj se, to su nudisti – izgovorila je Ana po prvi put tu stranu reč i istog trenutka ušla u more zajedno s još nekolicinom golaća.
Milica se nekoliko trenutaka snebivala, ali je na kraju pristala da skine moderno dizajnirani kupaći kostim. Nakon plivanja Ana i Milica su sedele na jednoj steni sunčajući se, kada su začule glas nastavnika fizičkog vaspitanja i obrazovanja. Mrzovoljni sportista ih je, tada, ukorio zato što su se odvojile od grupe, dodatno se zaprepastivši brojem nudista na ovom mestu.
Vas dve tražim po celom prokletom mestu već dva sata, gde ste zalutale? – nije mogao da dođe sebi od besa prosvetni radnik.
Vikom je narušio mirnoću nudističke plaže, a Ana je bezuspešno pokušavala da dođe do reči.
Ali, samo smo... – izustila je Miličina školska drugarica.
Ni reči više! Marš u bungalov! – vikao je celom dužinom puta pedagog koji je pre nekoliko godina od Školskog odbora nagrađen plaketom „Najboljem nastavniku“...
Narednih dana, sve do povratka kući, obe su bile kažnjene ukorima, a i kasnije...
Milice, o čemu razmišljaš? – vrati ju je u stvarnost Nebojšin i njen drugar Miloš, jedan od manekena.
Ma ništa, sećanja, znaš... – odgovorila mu je ta devojka kratke tršave kose.
Pusti sad to – reče joj Miloš i krene u potragu za šestim članom odbojkaške ekipe.
Istovremeno, Nada je napuštala Gradsku plažu. Bilo joj je neugodno jer je na vlažan kostim trebalo da obuče plavu haljinu.
Sigurno postoji neko skriveno mesto na kojem bih mogla da se presvučem – razmišljala je ona šta da uradi.
Na kraju Gradske plaže ugledala je prolaz dovoljan za provlačenje, a čula je i poznati glas...
Nado, da li si to ti? – oglasio se Nebojša upitavši je kada je stigla.
Hej, zdravo, došla sam da se presvučem, idem sa plaže, pa... – odgovorila mu je Nada.
Nado, dovoljno je samo da se skineš! Ionako po celoj plaži tražimo odbojkašicu za naš revijalni meč – konstatovao je Nebojša i knenuo ka servis liniji.
Dobro, Nešo, ako baš insistiraš... – sa osmehom je obnažena Nada primila njegov servis.


Sale Radović iz Novog Sada
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

kad je bal nek je bal

PostPostao/la salens » 07 ožu 2012 20:17

Kad je bal nek je bal

Dragana se već spremala da izađe iz kancelarije i ode na zasluženi odmor kada se začulo kucanje na vratima. Jako se iznenadila ugledavši koleginicu Ljubicu kako je poziva za da trenutak izađe iz ofisa.
Zdravo, Dragana! Kako si? Imaš li par minuta... – započne priču oprezno Ljubica.
Naravno, Ljubice! Samo reci, da li nešto u vezi sa poslom? – odgovorila joj je pomalo zbunjeno Dragana.
Ma ne, ne! Želela sam da te pitam da li bi mi se večeras priključila na otvorenim bazenima u Gradu, petak je, znaš...
Dragana je u prvi mah začuđeno posmatrala koleginicu. Niti smo toliko bliske, niti smo se poslednjih godina često viđale. Mešutim, ipak nije propustila da Ljubici da potvrdan odgovor.
Bilo je nešto posle četiri sata posle podne, kada je stigla u stan na četvrtom spratu zgrade u kojoj je već treću godinu sama stanovala. Ubrzo je skuvala kafu, a ispijajući prve gutljaje crnog napitka bacila je pogled na orman. Morala je brzo da da među hrpom garderobe pronađe dvodelni kupaći kostim. Ovaj odevni predmet nije baš često koristila poslednjih godina iako ga je dobila kao rođendanski poklon od bivšeg muža. Kupaći će danas ponovo obući jer prethodnih godina nije ni bila na letovanjima.
U pola osam je stigla ispred kompleksa bazena u centru grada. Draganina koleginica Ljubica već ju je čekala ispred vratasavremenog centra za plivanje i rekreaciju.
Pre neki dan sam gledala na TV prilog sa otvaranja ovog centra, baš me zanima kako je unutra – nije Dragana skrivala svoje oduševljenje izgledom objekta u koje su ruku pod ruku zakoračile.
Videćeš, Dragana, sve ćeš da vidiš – pozivala ju je Ljubica na strpljenje.
Kabine za presvlačenje bile su ogromne, a u jednu od njih ušla je i Dragana Branković.
Mogu li i ja u tvoju kabinu, izgleda da su ostale zauzete... – doviknula je kroz odškrinuta vrata Ljubica i krenula ka Draganinoj svlačionici.
Ljubice, ako ti nije neprijatno dođi kod mene, meni svakako ne smeta – odgovorila je Dragana ali joj ipak nije bilo svejedno. Ljubica je za tili čas ostala u jednodelnom kupaćem kostimu, a Dragana je sa ponosom zatezala pantljike na svom plavom dvodelnom...
Bilo kako bilo, Ljubica i Dragana su za nekoliko trenutaka zakoračile na otvorene bazene Gradskog sportskog centra. Bile su okružene desetinama sugrađana koji su uskakali u veliki olimpijski i nekoliko manjih bazena.
Nedugo zatim neonsko svetlo je ugašeno. Dragana je sedela na ivici bazena slušajući povike ostalih gostiju. Posle minuta čekanja glasovi su utihnuli. Gošća plivališta odevena u plavičasti kostim, po svemu sudeći, ostala je sama na plivalištu. Pokušavala je, ali uzalud da dozove Ljubicu. Koleginica koja ju je pozvala na ovaj hepening (baš se tako izrazila) nije se odazivala na Draganine molbe. Jedino što je svetlelo u mraku gradske vodene hale bio je Draganin ručni časovnik.
Prošlo je već pet minuta od trenutka gašenja svetla, o čemu se ovde radi? – upitala se sve zabrinutija Dragana Branković.
U tom trenutku, osvetljenje je ponovo obasjalo velelepni sportski objekat. Iznenađena svetlom koje je priželjkivala, shvatila je da se oni koji su je tako iznenada napustili, sada polako vraćaju do bazenskog kompleksa. Dragana se zacrvenela u licu pri pogledu na mnoge koji su bili... goli. U istom trenutku, prišla je joj je Ljubica. I ona je, poput ostalih, bila naga...
Dragana – obratila se Brankovićevoj koleginica iz firme – zaboravila sam da ti kažem da ti večeras kupaći kostim neće trebati – nastavila je Ljubica priču.
Ljubice, o čemu ti pričaš!? Do sada sam uvek nosila kupaći – odgovorila joj je Dragana.
Na ovakav način već godinama Organizacija gradskih nudista otvara turističku sezonu – nastavi Ljubica sa objašnjenjima dok je skidala čak i lančić oko vrata.
Tada su reflektori osvetlili elegantnu plavušu duge kose. Žena u kasnim tridesetim pozdravila je nove i stare prijatelje poželevši im prijatan boravak na bazenima.
Na kraju bih izričito zamolila prisutne nudiste da se skinu kako i priliči, inače...
Da, Dragana, upoznaćeš predsednicu Organizacije Milicu Nikolić ukoliko se skineš za nekoliko trenutaka – počela je Ljubica da opominje Draganu. Svetlosni snop je u istom trenu bio usmeren baš na Draganu i još nekolicinu obučenih kupača.
Dok se Dragana premišljala šta da radi, Ljubica i ostali nudisti su već napravili nekoliko skokova u vodu.
Par trenutaka kasnije, i Dragana je gola kao od majke zaplivala.


Sale Radović iz Novog Sada
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

Re: Priče

PostPostao/la CroNat » 07 ožu 2012 22:58

Sale, meni su tvoje priče super, lijepo pišeš. Jedino u prvoj priči, moram priznati, malo sam se pogubio među toliko različitih imena. Možda sam to ipak samo ja u pitanju? :)
U svakim slučaju bravo :clap. i jedva čekam druge priče.
Croatia Naturally
http://www.cronatur.com
Avatar
CroNat
Moderator/ica
Moderator/ica
 
Postovi: 747
Slike: 39
Pridružen/a: 26 srp 2010 21:39
Lokacija: Zagreb
Spol: Muški

imena, ostalo

PostPostao/la salens » 07 ožu 2012 23:12

Jeste, uskoro šaljem nove priče koje imam, a hvala ti što si ih postavio čak u poseban folder ili kako već zovemo topic...

Moram priznati da se i ja pomalo gubim u svim tim imenima, međutim čini mi se da je bitno da to bude što više ljudi i dijaloga jer se tako stiče neka slika, nikad nisam voleo monodrame i tzv. duboka razmišljanja, a voleo dijaloge i više osoba, hajde da vidimo u sledećim pričama da li će i šta ispasti, možda neka nova struktura roman ili slično...

Štos je da su priče pisane na srpskom ali veruejm da ih vecina citalaca razume, predviđene su bile za sajt Naturista Srbije (Naturistička organizacija Srbije), ali nas se forum još nije formirao i sve to jako sporo ide a ja malo želim da ubrzam, voleo bih i na letovanje, videcemo, hajde dobio sam novu energiju ovim pričama da vidimo...

Hvala puno, Sale NS
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

neočekivana radost

PostPostao/la salens » 10 ožu 2012 13:01

Neočekivana radost

Pre nepunih pola sata stigao je u hotel. Sada je Đorđe Marić seo u fotelju, a upravo u tom trenutku je telefon zazvonio. Recepcionar mu je prebacio vezu iz Padove...
Ćao, amore ! Gologuzi, kako si ? – prepoznao je Tamarin glas sa druge strane telefonske žice.
Tamara, upravo sam stigao, odoh na večeru – odgovorio je Đorđe svojoj dugogodišnjoj devojci.
Dušo, želim ti puno sreće kada si već došao, znaš da bi ti se i sama priključila da nisam na službenom putu ! Ipak, čuvaj se – podržavala je Tamara Đorđetov dolazak u poznato letovalište.
Neverovatno – pomisli ekonomista osiiguravajućeg zavoda i napokon se nađe za tanjirom čorbe u ekskluzivnom hotelu u kojem je uplatio desetodnevni aranžman.
Baš me svi zezaju od kada sam izrazio želju da dođem na nudističku plažu, čak mi se i prijatelji smeju iza leđa – pomisli Đorđe u trenutku kada su u restoran ulazile dve devojke i sele za sto iza njegovog.
Hej, evo ga onaj sa plaže – primeti Đorđetovu pojavu devojka koja je za stolom sedela bliže njemu. Imala je kratku plavu kosu i majicu bez rukava.
Da, Goco, vidiš li kako je danas bio smešan. Da li si mu videla izraz lica dok je prilazio plaži. Ko zna čega se taj bojao – odgovorila joj je Nikolina i završavajući večeru napuštali su restoran.
Ne budi takva ! Možda je i on, baš kao i ja, prvu put došao na nudističku plažu – ovu je rečenicu Gordana izgovarala dok su prolazili pored Đorđetovog stola.
Eto, grozno ! Čak i na plaži izazivam podsmehe – neraspoloženo je konstatovao Đorđe Matić. Popularni Đole, glavni gradski šmeker, želeo je da se po svaku cenu makar na nekoliko dana isključi iz gradske vreve. Njegova Tamara je takođe trebalo da bude ovde, međutim, u poslednji čas, pred sam put, dobila je poziv iz Padove i tamošnjeg Centra za konzervaciju i morala je hitno da otputuje. Tako je Đorđe pošao na letovanje sam, a dugogodišnja želja mu je bila da poseti neku plažu za golaće. I tako je stigao u P. , gradić koji je imao poznati centar za rekreaciju, u čijem je kompleksu, između ostalih, postojala i nudistička plaža. Bila je malo skrivena od glavnog puta na kojem se nalazio hotel, tako da je do „nudist resort“ moralo dosta da se pešači.
Međutim, već prvog dana letovanja, stvari su krenule veoma loše. Danas nije ni stigao do nudističke plaže, iako je to silno želeo...
Verovatno je cela plaža videla, komentarisali su, bilo je i onih sa fotoaparatima – pribojavao se Đole da mu fotografija ne osvane na stranicama nekog tabloida. Ove su devojke, bile potpuno u pravu...
U svakom slučaju, gospodinu Matiću nije promaklo da ga je Druga devojka pažljivo posmatrala prilikom izlaska iz restorana. Prvo ga je detaljno „snimila“, a iste su večeri plesali u disko klubu na ritmove jedne popularne melodije...
Zdravo, videla sam te danas na plaži, odakle si ? – prvo je devojka probila le u razgovoru.
Iz mesta K. , jutros sam stigao na more – odgovori Đorđe i spusti pogled. Time se njihove večerašnja komunikacija završila, dok je zaglušujuća buka ispunjavala prostor diskoteke.
Na hotelskoj terasi Đorđe je ispijao crni napitak poreklom iz Brazila u trenutku kada je začuo kucanje na vratima. Iako je stavio znak Do not disturb, ipak je otvorio vrata i video Gordanu i njenu prijateljicu na ulaznim vratima sobe 23.
Dobro jutro, Đorđe ! Možemo li se za par minuta naći dole, u hotelskom holu ? – predstavila se ovom frajeru Nikolina. Obe su, i Nikolina i Gordana, bile pripremljene za odlazak na plažu. Ono što Đorđe u tom trenutku nije znao je da nijedna devojka nije u prtljagu nosila kupaći kostim.
Prijatelju, Goca i ja smo čule da u okolini postoji nudistička plaža. Volele bismo da odemo tamo. Predlažemo da nam praviš društvo, ukoliko želiš, naravno – rekla je Nikolina.
Rado bih pošao s vama pošao, ali ja nisam nudista – odgovorio je Đole na Gordanine upitne poglede.
Ni ja do juče se nikad kupala gola, ali sam juče bila sa Nikolinom, pa... – uspela je Goca da ovih rečima zaintigira Đorđa Matića.
Ostavši potpuno naga, Nikolina je pozvala i svoje prijatelje da joj se priključe. Gordana je to učinila vrlo brzo, i ležeći na stomaku po prvi je put osetila vrelinu sunčevih zraka po koži.
Goco, a gde je naš novi prijatelj, zajedno smo došli, ali ga sada nema – upitala ju je Nikolina.
Gordana je odmah krenula u potragu za Đoletom, a pronašla ga je kako se svlači iza drveta...
Pa gde si nestao, već smo mislile da si odustao – prekorevala ga je nudistkinja.
Hteo sam da se skinem, ali sam zaboravio da ponesem kremu za sunčanje – bilo je Mariću neugodno da prizna svoj propust. Šta ću sada ? – uspaničio se on ponovo, po ko zna koji put tih vrelih letnjih dana.
Ma, ništa ne brini – umirivala ga je Gordana, još jedan newcomer nudist.
Desetak minuta kasnije, Nikolina je nežnih pokretima ruku razmazivala čas Gordanina čas Đoletova leđa...

Saša Radović, Novi Sad
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

od sramote do lepote

PostPostao/la salens » 11 ožu 2012 11:03

Od sramote do lepote

Čim je stigao do stenovitih plaža, Mihajlo se zaustavio i seo. Bilo je rano jutro, a na skrivenom delu kupališta nije bilo drugih turista. Jedini koji je u osam ujutro sišao do plaže bi je ovaj student arhitekture, ali situacija u kojoj se našao nije bila nimalo prijatna. Naime, pre dva dana je krenuo na more, a jutros mu je društvo poručilo da se više ne vraća u pansion. Verovatno je nešto debelo zabrljao...
Bilo kako bilo, u devet sati tog avgustovskog dana Mihajlo Marinković sedeo je na stenama i čekao da bar neko iz sedmočlane ekipe siđe do kupališta. Već desetak minuta se niko nije pojavljivao ni na stazi kojoj se ide do Gradske plaže...
U međuvremenu, mogao ih malo i da prilegnem – pomislio je i za nekoliko minuta utonuo u san. Smestio se u jedno udubljenje, na mesto na kojem je bio dovoljno neprimetan. S druge strane, kao kroz špijunku je mogao da posmatra pridošlice. Ipak, što od umora, a delom od neispavanosti, Mihajlo je čvrsto spavao, spavao...
Pre nego što su ga isterali iz Pansiona (neizvesno je bilo kako će da se vrati), jedva je uspeo da ponese ranac sa najneophodnijim stvarima. Na sebi je imao samo kupaće gaće i peškir koji je rasprostro da bi konačno mogao malo i da se odmori.
Mihajlo je spavao sve dok nije čuo glasove u blizini. Okrenuo se još par puta, čas na jesnu, čas na drugu stranu, a kada se konačno razbudio imao je šta i da vidi...
U njegovom najbližem okruženju sedele su i ležale golišave grupe svih uzrasta. Da je neplanirano došao do nudističke plaže bilo mu je jasno nekoliko trenutaka potom. Nudisti su trčali duž kupališta, a svega nekoliko metara od mesta gde se smestio verujući da će proći neopažen video je četvoročlanu porodicu...
Hteo je Mihajlo da ustane sa peškira koji je na nekoliko mesta bio mokar. Nije mu bilo jasno o čemu je reč sve do momenta kada je shvatio da su mu i kupaće gaćice potpuno vlažne. Uhvatila ga je panika, jer nije znao kako da se iskobelja iz neprijatne situacije...
Zar je moguće da sam se... grozno. Verovatno u snu... – šokirao se kada je ugledao prizor i potom sočno opsovao.

Na plaži, nudisti su i dalje sedeli, plivali, plesali. Činilo se da Mihajlovu bruku niko primetio nije...
Ali, čim je pogledao na svoju levu stranu, video je da se dve devojke smeju gledajući u njegovom pravcu. Jedna je bila tu i kada se probudio , a druga je nedavno došla. Njih dve su se toliko smejale da su im gole grudi podrhtavale. Prvopristigla devojka mu je namignula, a druga je ustala i rukom u vazduhu pokazivala Mihajlu da bi trebalo da skine kupaći...
U prvi mah student nije razumeo šta mu signalizira nepoznata devojka. Jedino što je primetio je njen vitki stas dok je kretala prema obali. Bio je veoma iznenađen jer se druga devojka vrlo brzo priključila svojoj prijateljici.
Mihajlo je sedeo na vlažnom peškiru i gaćicama. Uopšte, sve oko njega bilo je vlažno. Nije imao snage ni da se pomeri sa mesta, dok su njegove-komšije nudisti slobodno šetali na svim stranama plaže. Nedaleko od mesta na kojem je ležao i sedeo Mihajlo Đokić nalazio se odbojkaški teren, a lopta ga je zamalo pogodila u glavu.
Hej, hej, kako si ? Moja drugarica i ja smo se kladile da ćeš ovde da sediš dok te jedna od nas ne opomene. Prva sam ja na redu i pitam te: Dokle ćeš ovde da sediš kao Tutankamon ? – obratila mu se riđokosa devojka, ona prva koja ga je pogledala kada je shvatio da je došao na nudističku plažu.
Marina je morala da klekne da bi se rukovala sa Mihajlom, jer ovaj momak ni posle dvadesetak minuta nije bio sposoban da se pridigne.
Dragana, ne znam stvarno šta da radim ? Uopšte ne uspevam da ovog momka odvojim od kupaćeg kostima – negodovala je Marina obrativši se svojoj prijateljici.
Sačekaj trenutak ! Mislim da imam rešenje ! Idem da kupim sladoled... – ostala je zagonetna Dragana munjevito krenuvši prema izlazu sa plaže...
Posle desetak minuta, oglasio se glas „nezvaničnog spikera“ na nudističkoj plaži. U odelu i kravati, išao je kupalištem, a sa megafona se čulo: Na ovu plažu uskoro dolazi inspekcija Ministarstva turizma ! Svi kupači u kupaćim kostimima moraju hitno da uplate „harač za obučene“ u iznosu od...
Čim je čuo ove reči, Mihajlo je brže bolje skinuo kupaće gaćice. I dalje se pitao o čemu se radi i da li je tačna informacija koju je malopre čuo preko megafona. Odlučio je da to proveri kod Dragane i Marine...
Jeste, jeste ! Marina, sećaš li se kako sam tek ja prošla prvi put. Morala sam da se skidam pred Komunalnom policijom koja povremeno ovde patrolira – prsnuli su svi zajedno u smeh.

Sale Radović, Novi Sad
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

Zbirka nepotrebnih predmeta

PostPostao/la salens » 12 ožu 2012 17:13

Zbirka nepotrebnih predmeta

Anjina zbirka nepotrebnih predmeta se iz godine u godinu uvećavala. S obzirom da su ona i njeno društvo svake godine na ovaj dan, a to beše baš 3. jul, organizovali tzv. Dan suvišnih predmeta, kolekcija se godinama uvećavala. Bilo je dogovoreno da svako od njih petoro za drugog nabavi „Nešto“ što je srećni dobitnik mogao da koristi samo trećeg dana sedmog meseca. I nikad, nikad više...
Tako su Milica i Anja poklonile Dušanu bocu viskija, iako su znali da on pije isključivo pivo. Te večeri je njihov prijatelj bio prinuđen da iskapi celu bocu čuvenog pića...
Polako, duga je noć... – zadirkivala ga je Anja.
Nikola i Vesna su takođe razmenili poklone. On je „zadužio“ paklo kubanskih cigara, iako je bio zakleti nepušač. Vesna, radnica „Pošte“, „palila“ se na seksi rekvizite, ali nikada, barem koliko je ostalima bilo poznato, nije nosila grudnjak. Zato je 3. jula dobila nekoliko komada i odmah je obukla...
Ipak, najzanimljiviji poklon dobila je Anja. Nikola joj je uručio paketić umotan u crvenu kutijicu i porukom „iskoristi na pravi način“. Dogovor je bio da se svih petoro istovremeno pojave sa novoprimljenim poklonima i da se u par rečenica zahvale jedno drugom.
Uskoro se pojavio Dule i otvorio Jack Daniels. Težak je zadatak bio pred njim, a Nikola je zapalio dve „kubanke“, jednu je držao u ustima, drugu u ruci...
Sada si pravi Fidel... – reče mu raspoloženi Dušan.
S druge strane, Vesna je zatražila od Duleta da joj, hm, pomogne u „nabacivanju“ grudnjaka. Društvo je bilo izuzetno dobro raspoloženo i već se zagrevalo za party koji obavezno sledi nakon razmene robe i kapitala...
Anja dugo nije izašla iz improvizovanog paravana u kojem su razmenjivali stvari u Danu suvišnih predmeta. Vesna i Milica su sa dozom zabrinutosti posmatrali kada će se Ana pojaviti. I konačno, za nekoliko trenutaka, Ana Mandić se pojavila u dvodelnom kupaćem kostimu.
Plavi kostim ti stoji kao saliven – primetila je drugarica Milica. Šteta što ćeš ga nositi samo do kraja današnjeg dana – dodade ona.
Da, veoma se čudno osećam! – i na Aninom se licu očitovala neverica.
Ipak, hvala Vam na poklonu, da li su i ostali dobili svoje ? – upita ona Dušana i Nikolu.
Da, već sam popušio kubanske cigare- reče Nikola. Šteta što ovaj dan ne traje duže... – zažalio je Nikola, student medicine i Anjin drugar iz najranijeg detinjstva.
Nego Anja – nastavi in nehajno, dobio sam zadatak od ostalih prisutnih da te zamolim da ove godine odustaneš od odlaska na nudističku plažu. Ponudili su nam iz jedne domaće agencije popust za nas petoro – iznosio je plan za letovanje Nikola.
Teško ću odustati od golotinje – odgovorila im je Anja. Toliko sam se navikla celom plažom idem naga i bosa da ne znam kako bih drugačije – nastavi ona da objašnjava svoju delikatnu poziciju.
Anja, molim te, dogovorićemo se da odemo zajedno na letovanje ove godine. Kupila sam i jedan novi kostim za sebe – u dahu izgovori Milica nastavljajući da nagovara nudistkinju da se predomisli.
Dobro, dobro! – počela je Ana da popušta pod pritiscima prijateljica. Hajde da napravimo kompromis – predložila je promućurna organizatorka njihovog grupnog letovanja...
Kada su tog vrelog julskog dana stigli na Gradsku plažu u mestu M., Ana je po prvi put u životu obukla plavi kostim.
Dogovor je dogovor! Dva dana smo bili obučeni, a sada moramo da ispoštujemo i Anine želje – podsetio ih je na obaveze Dušan.
Da, dva dana među nudistima pa opet u krpe – nasmejala se Anja i zakoračila u more.
Tog su leta nudističke plaže bile pune kao i godinama unazad. Međutim, bilo je tu i dosta novih lica. Dušan, Milica i Nikola, predvođeni Anom Mandić su među golaćima ostali sve do kraja letovanja.
Eh, Anja, Anja! Zaista smo bacili ogroman novac na kupaće kostime. Hajde, ti si ipak prvi put bila na obučenom delu plaže. Ali, mi ostali smo se istrošili zbog svega – jadikovala je Milica.
Šta da vam kažem ? Znate za sledeći put... – nasmejala je Ana svoje prijatelje.

Sale iz Novog Sada
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

Re: Priče

PostPostao/la CroNat » 12 ožu 2012 23:23

Sale, meni su simpatične ove tvoje kratke priče. Hvala na trudu i što ih dijeliš s nama. :)
Croatia Naturally
http://www.cronatur.com
Avatar
CroNat
Moderator/ica
Moderator/ica
 
Postovi: 747
Slike: 39
Pridružen/a: 26 srp 2010 21:39
Lokacija: Zagreb
Spol: Muški

zahvalnost

PostPostao/la salens » 13 ožu 2012 00:39

Hvala i svima Vama na prrostoru za objavljivanje, ukoliko ne smeta bice uskoro jos te4kstova i prica
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

Pristanak

PostPostao/la salens » 13 ožu 2012 16:58

Pristanak

Već nekoliko sati Marinko je boravio na moru. U ovo primorsko mesto došao je po preporuci dobre prijateljice koja je u poslednji trenutak otkazala dolazak. Ipak, to nije pokolebalo vlasnika stolarske radionice da krene na put.
I tako se Marinko našao u velikom kafe baru (koji je uveče postajao diskoteka), u kojem je ispijao svoje prvo mediteransko pivo...
Nekoliko minuta posle devet sati ujutro krenuo je na plažu. Na izlasku iz hotelske sobe poneo je sav potreban pribor za kupalište, a smestio se u nekoj uvali nedaleko od hotelske plaže. Prvih petnaestak minuta bio je potpuno sam u kamenitoj uvali koja je bila dugačka oko kilometar. Nikako nije voleo da se sunča na betonskim delovima hotelskih plaža koje su imale ugrađene metalne stepenice. Radije je birao uvale poput ove, ali ga je iznenadila njena dužina i uređenost.
Plaža je počela da se puni raznolikim svetom. Prvi je pristigao jedan bračni par sa detetom, a zatim još mnogi, mnogi, drugi... Bila je tu i popularna estradna zvezda čiji je plakat Marinko ugledao na staklenom izlogu kafe kluba u kojem je nešto ranije sedeo. Njen nastup je bio predviđen iste večeri, a gosti na koncertu će biti i neki od drugih kupača. Sve te okolnosti ne bi bile previše zanimljive da kupači nisu skinuli sve sa sebe...
Koliko god u početku nastojao da ignoriše nagost posetilaca plaže, Marinku je bilo sve teže i teže da objasni svoje prisustvo na tom delu obale. Jer od kada zna za sebe uvek je bio odeven, a za svako se leto pripremao kupovinom najnovijih modela kupaćih kostima. Njegovo uverenje bilo je dodatno osnaženo tekstovima tipa Koji kupaći odabrati ovog leta ?
O svemu ovome je razmišljao dok je sedeo na nudističkoj plaži. Više se puta okupao, a gaće su svaki put bile vlažne. Ostali, očigledno, nisu imali takvih iskustava...
Marinko, da li si to ti ? Kakvo iznenađenje ! Moj školski drugar, posle toliko godina, eto baš ovde... – rekla je Darinka približavajući se mesto na kojem je sedeo.
Daro, ja sam, dobro si me videla – uzviknuo je muškarac dok je ustajao da pozdravi svoju srednjoškolsku simpatiju. Dok se odvajao od peškira, na kostimu se osim vode, nazirala i jedna izbočina...
Ha, ha, zar Vam nije vruće, slobodno se raskomotite – rekao je momak približno Marinkovih godina izazivajući smeh ostalih kupača. U grupi raspoređenoj u krug bilo je i muškaraca i žena. Neki od njih podigoše poglede kada su videli obučenog čoveka kako se upinje da se rukuje sa Darinkom.
Ma, Daro, ko ti je ovaj ? – upitala je prijateljicu plavuša kratke kose čim je ugledala Marinka koji je stajao pred grupom.
Zar on ne zna da će ga odavde ubrzo izbaciti ? – rekla je Svetlana čime je još jednim grohotom nasmejala nudiste.
Izvinite, stvarno, bolje da krenem – odgovorio je brže-bolje Marinko i ubrzo se udaljio sa tog dela plaže.
Eh, Ceco, zašto si takva ? – pokušala je da odbrani Darinog školskog drugara jedna Milana.
Znaš da sam vam pričala kako je meni bilo prvi put – dodade ona i krene u vodu...
Istoga popodneva, Marinko je odlučio da prošeta Gradićem. Bez obzira što mu je bilo veoma neugodno u susretu sa nudistima, brzo je zaboravio na nezgodu. Posle pola sata, dok se već spuštalo veče na primorski gradić, Marinko je seo na klupu u gradskom parku, nedaleko od famozne plaže...
Na susednu klupu sela je žena koja ga je netremice posmatrala. Bila je lako odevena, na sebi je imala tanki šorc i majicu. Čim je skrenuo pogled na njenu stranu, Marinko je pocrveneo kao rak...
Dobro veče – Milana mu se prva obratila, kako si ?
Dobro sam, a odakle se znamo ? – upitao ju je Marinko, zaista...
Ja sam Milana, Darina drugarica – uzvrati ova, danas sam te videla na plaži...
Ah, opet, zaista mi je grozno – procedio je Marinko kroz zube i okrenuo glavu na drugu stranu. Imam osećaj da su me svi videli – pomislio je u sebi i krenuo da se udaljava iz parka.
Sačekaj sekund ! – doviknula mu je Milana i sela na klupu na kojoj je i on do malopre sedeo, na moru si, opusti se – konstatovala je ona što ga je i primoralo da ponovo sedne na istu klupu.
Videla si me, sada se sećam, sedela si pored Dare – prisećao se Marinko neprijatne epizode sa nudističke plaže.
Zar misliš da smo svi bili hrabri ? – odgovorila mu je Milana pitanjem. Većina nas je isto tako ranije nosila kupaće kostime – primetila je devojka.
Žao mi je što smo se na ovakav način upoznali – odgovorio je Marinko.
Marinko, jel tako ? – prebirala je po mozgu Milana, još imaš šanse da se iskupiš za današnju blamažu ! Mislim, ja ti ne zameram, ali ako sutra dođeš obučen... – nije Milana dovršila rečenicu.
A šta da radim !? – uzviknuo je Marinko, sutra ću morati na hotelsku plažu.
Ma daj, nego... – izložila je strategiju za sutrašnji dan Milana. Konačno, Marinko je bio zadovoljan.
Sutra ujutro, Milana se prva pojavila na nudističkoj plaži. Kao i obično, čekala je dvadesetak minuta na Darinku i ostale golaće da joj se priključe.
Kako si, Daro ? – upitala je Milana nešto stariju prijateljicu.
Dobro sam, znaš nasmejala sam se juče, onaj Marinko je i kao srednjoškolac bio spetljan, a tek juče – odgovorila joj je Dara. Ko zna gde je on sada, kada me je video, haha – nije mogla Darinka da zaustavi napad smeha dok je svlačila sa sebe komade odeće.
U međuvremenu, dok su se nudisti rashlađivali, Marinko je stigao na plažu. Bez nekog većeg napora, odbacio je kupaći kostim i došao do obale.
Čim ga je videla, Dara se iako dosta iznenađena, nije dala lako zbuniti.
Marinko, svaka ti čast, svakog dana po jedan nudista više... – bilo je zadovoljno golišavo društvo.Sale iz Novog Sada
salens
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
Reg. korisnik(ca) / Reg. user
 
Postovi: 39
Pridružen/a: 08 lis 2011 21:57
Spol: Muški

Sljedeća

Natrag na Sve ostalo

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

cron